Руската държавна агенция за въздушен транспорт Росавиация твърди, че разузнавателен самолет на

...
Руската държавна агенция за въздушен транспорт Росавиация твърди, че разузнавателен самолет на
Коментари Харесай

Русия твърди, че натовски самолет е пресякъл граждански маршрут над Черно море

Руската държавна организация за въздушен транспорт  " Росавиация "  твърди, че разследващ аероплан на НАТО е пресякъл над Черно море въздушен кулоар за цивилен полети и това е принудило аероплан на съветската компания " Аерофлот " да снижи височината на полета си, оповестиха съветските осведомителни организации.

Първоначално организация ТАСС заяви, че сутринта на 3 декември аероплан на НАТО CL-600 е изпълнявал полет с интензивно понижаване на височината от 11 000 до 9200 м, покрай " зоната на отговорност на съветски органи ", като е пресякъл цивилен въздушен маршрут. В известието се споделя още, че екипажът на самолета не е дал отговор при опитите на съветската администрация да откри връзка с него и че авиационните управляващи на Русия считат да изразят митинг по дипломатически канали поради " повишената активност на полети на НАТО край съветските граници ". В обявата не се загатва за намиращ се наоколо цивилен аероплан.

По-късно в съветските медии се появи информация, че лайнер А330 от " Аерофлот ", изпълняващ полет от Тел Авив за Москва със 142-ма пасажери, е трябвало да промени височината на полета си поради военния аероплан. Твърди се също, че е бил обезпокоен полетът на малтийски аероплан CL650, който е летял от Сочи за Скопие.

Не се прецизира на коя от страните от НАТО е разследващият аероплан.

Информацията не е доказана от самостоятелен източник.

На сайта на " Росавиация "  също липсва публично известие. Не се оповестяват детайлности за самолета CL-600, за който се твърди, че е пресякъл въпросния кулоар за цивилен полети. Обозначението CL-600 принадлежи на клас самолети за бизнес полети.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР